Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-02@04:22:33 GMT

بیماری کاوازاکی عروق قلب را درگیر می‌کند

تاریخ انتشار: ۱۴ فروردین ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۱۴۶۰۹۶۷

بیماری کاوازاکی عروق قلب را درگیر می‌کند

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، فاطمه تحقیقی فوق تخصص روماتولوژی اطفال با حضور در برنامه مادر، کودک و تندرستی شبکه سلامت، گفت: بیماری کاوازاکی با شیوع کرونا بین مردم شناخته شد به طوری که در خانواده‌ها این تصور وجود دارد که کرونا باعث کاوازاکی شده است.

او با اشاره به اینکه کاوازاکی نام یک پزشک و دانشمند ژاپنی است که برای اولین بار در سال ۱۹۶۷ این بیماری را تشخیص داد، افزود: این دانشمند ژاپنی بیمای موسوم کاوازاکی را به دنیای پزشکی معرفی کرد به طوری که به افتخار این فرد این بیماری کاوازاکی نامگذاری شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقیقی با اشاره به اینکه کاوازاکی بیش از ۵۰ سال است که وجود دارد، ادامه داد: این بیماری رگ‌ها و عروق بدن را دچار التهاب می‌کند به طوری که التهاب در جدار رگ‌های مختلف بدن ایجاد می‌شود، کاوازاکی علاقه خاصی به عروق با سایز متوسط دارد لذا بیش از همه تمایل دارد تا رگ‌های قلب را گرفتار کند.

او با بیان اینکه عارضه مهم بیماری کاوازاکی درگیری در رگ‌های قلب است، گفت: این آسیب بالقوه خطرناک است، کاوازاکی اساساً در کودکان ایجاد می‌شود به طوری که کودکان را از یک تا پنج سال درگیر می‌کند، لذا کودکان زیر یک سال و بالای پنج سال کمتر این بیماری در کودکان مشاهده شده است.

این فوق تخصص روماتولوژی اطفال با اشاره به اینکه این بیماری در بزرگتر‌ها دیده نمی‌شود، بیان کرد: معمولاً کاوازاکی در نقاط خاصی از دنیا بیشتر دیده می‌شود و در ژاپن و آسیای شرقی بیشتر شاهد بیماری هستیم و این تفاوت به دلیل شرایط اقلیمی و جغرافیایی نیست بلکه بیشتر بحث نژاد و ژن در آن مطرح است.

او اظهار کرد: در مرحله حاد این بیماری که ۲ تا ۴ هفته طول می‌کشد علائم و نشانه‌های بالینی کاهش می‌یابد و نشانگر‌های آزمایشگاهی مشخصی را داراست.

تحقیقی با اشاره به اینکه کاوازاکی در پسران بیشتر از دختران دیده می‌شود تصریح کرد: این بیماری هیچ علامت شناخته شده‌ای ندارد، اما برخی از عوامل میکروبی و ویروسی می‌توانند آغازگر بیماری باشند.

علت بیماری کاوازاکی ناشناخته است

این فوق تخصص روماتولوژی اطفال اظهار کرد: الان که در اپیدمی کرونا هستیم، خیلی‌ها معتقدند که کرونا آغازگر کاوازاکی است این در حالیست که تاکنون برای این بیماری عامل عفونی تشخیص داده نشده است و علت بیماری ناشناخته است.

بیماری کاوازاکی مسری نیست

تحقیقی افزود: بیماری کاوازاکی ارثی محسوب نمی‌شود، اما می‌تواند زمینه ژنتیک داشته باشد بنابراین به هیچ عنوان مسری نیست.

او با اشاره به اینکه شایع‌ترین علامت این بیماری تب است به طوری که به درمان‌های آنتی‌بیوتیک پاسخ نمی‌دهد، گفت: این بیماری حداقل بیش از ۵ روز طول می‌کشد و علت تب عفونت نیست لذا قرمزی چشم، دانه‌های قرمز بر روی بدن، بی‌قراری، لب‌های خشک و ترک دیده از علائم کاوازاکی محسوب می‌شوند، این بیماری بعد از بیماری هنوخ شایع‌ترین بیماری عروق کودکان است لذا بیماری کاوازاکی یک بیماری فراگیر التهاب عروق بدن است.

بیشتر بخوانید

وارد موج چهارم کرونا شده‌ایم

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: ویروس کرونا کرونا ویروس بیماری کاوازاکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۴۶۰۹۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال

ایسنا/خراسان شمالی رئیس گروه هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی از رشد ۱۹.۵ درصدی بارش باران در سال ۱۴۰۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.

علیرضا گلرخ در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: میزان بارندگی در استان از ابتدای فروردین ماه تا کنون ۵۸.۶ میلیمتر بوده که این میزان پارسال ۲۰.۱ میلیمتر بوده است.

وی با اشاره به بارندگی‌های این سال زراعی، گفت: بارندگی از ابتدای مهر ماه سال گذشته تا ۱۸ اردیبهشت ماه امسال ۱۸۵.۸ میلیمتر بوده و این میزان در بلندمدت ۱۹۹.۴ میلیمتر بوده است. میزان بارندگی‌ها در این سال زراعی نسبت به دوره بلندمدت، کاهش ۶.۸ درصدی داشته است.

وی ادامه داد: بارندگی‌ها در سال زراعی گذشته ۱۳۲ میلیمتر بوده که بارندگی‌های انجام‌شده در این سال زراعی نسبت به سال گذشته ۴۰.۷ رشد داشته است.

رئیس گروه هواشناسی کاربردی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی گفت: ۷۷.۲۵ درصد پهنه خراسان شمالی در یک سال گذشته درگیر انواع خشکسالی بوده است. اکنون ۲۷.۶۱ درصد پهنه استان درگیر خشکسالی خفیف، ۲۸.۲۱ درصد درگیر خشکسالی متوسط، ۲۵.۶۴ درصد درگیر خشکسالی شدید و ۵.۸۰ درصد درگیر خشکسالی بسیار شدید بوده است.

گلرخ افزود: از بین شهرستان‌های استان بام و صفی‌آباد ۱۰۰ درصد درگیر خشکسالی است. همچنین شهرستان شیروان با ۴۹.۶۷ درصد شرایط بهتری را نسبت به سایر مناطق استان از لحاظ خشکسالی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • عوارض اختلال افسردگی مزمن چیست؟/ راهکارهای درمان را بشناسید
  • بارش‌ها غرب کشور را تا پایان هفته درگیر خواهد کرد
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • تولید اتوبوس ناوگان حمل ونقل عمومی در سال گذشته زیر ۱۰۰۰ دستگاه بود
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • پلیس و معترضان گرجستانی در تفلیس درگیر شدند
  • 56 راز سلامت مردان که حتما باید بدانید
  • بیماری هزار چهره‌ای که همه را گرفتار می‌کند
  • همراه پرخرج
  • رشد ۱۹ درصدی میزان بارش‌ها در خراسان شمالی طی امسال